Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FORD KAÁr: 649.000 Ft -
MERCEDES-BENZ EÁr: 4.990.000 Ft -
MAZDA 5Ár: 1.499.000 Ft -
AUDI 80Ár: 329.000 Ft -
AUDI A3Ár: 2.490.000 Ft -
MERCEDES-BENZ 230Ár: 550.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
FORD C-MAXÁr: 2.650.000 Ft -
OPEL VECTRAÁr: 649.000 Ft -
KIA SOULÁr: 1.670.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 479.000 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 518.000 Ft